Björn Gustavsson, ordinarie ledamot

Namn: Björn Gustavsson

Min roll i styrelsen är: Ordinarie ledamot

En språkfråga som är viktig för mig är:  Alla språkfrågor är för mig intressanta.

Min erfarenhet av språkrådgivning och textvård är: Arbetar sedan 1987 professionellt som språkgranskare. Har korrekturläst på en rad stora dagstidningar, på riksdagen, åt bokförlag. Åtar mig även extrajobb som korrekturläsare åt privatpersoner. Leder sedan några år tillbaka heldagskurser i korrekturläsning i Stockholm.

Under det kommande året vill jag bidra till föreningen genom att:  Kreativa uppslag som kan intressera och engagera medlemmarna.

Mer om mig:

  • Jag bor: Dalarna
  • En annan plats där jag gillar att vara är: Esaouira, Sicilien, Paris, Lofoten.
  • På vardagarna brukar jag: Arbetar som kulturskribent/kritiker och korrekturläsare.
  • På helgerna brukar jag: Vara ledig.
Föreningen Språkrådgivning och textvård