Eva Sahlström, sekreterare

Namn: Eva Sahlström

Min roll i styrelsen är: sekreterare

 

En språkfråga som är viktig för mig är: Min vision är att texter skrivs så att de flesta vuxna förstår dem och alla vuxna vågar uttrycka sig själva i text.

 

Min erfarenhet av språkrådgivning och textvård är: Började jobba som journalist 1994, egenföretagare från 1998. Utöver eget textskrivande har jag alltid textredigerat och korrekturläst. Började på Språkrådgivning och textvård 2010 och har sedan dess jobbat allt mer med textvård. Det blir mycket korrekturläsning, men jag gör också webbkurser och ger ut bloggar och nyhetsbrev med språktema.

 

Under det kommande året vill jag bidra till föreningen genom att: Byta webbhotell åt föreningen så att vi sedan kan bygga om sajten som behöver bli mer lätthanterlig. Bidra till föreningens verksamhet så att vi kan ge våra medlemmar digitala möten när det fysiska mötet är inställt.

Mer om mig:

  • Jag bor: i Vällingby i Stockholm.

  • En annan plats där jag gillar att vara är: utomhus, gärna i skogen eller på fjället.

  • På vardagarna brukar jag: läsa korrektur, skriva blogginlägg och nyhetsbrev, göra webbkurser, träna och umgås med familjen.

  • På helgerna brukar jag: umgås med familjen, träna och längta efter att få tid till mer friluftsliv igen.

Föreningen Språkrådgivning och textvård