Behöver du en språkvårdare till ett uppdrag?

Hitta kompetenta språkvårdare bland våra medlemmar

En del av föreningens medlemmar arbetar som språkvårdare och flera av dem är egenföretagare.

De har i viss mån olika inriktningar och erfarenheter som kan vara värdefulla för just dig. Välkommen att läsa mer på deras webbplatser. Du hittar länkarna under respektive person.

Observera att föreningen endast erbjuder marknadsföring av deras tjänster via vår webbplats. All kontakt er emellan, och alla juridiska förbindelser, sker mellan er och språkvårdaren. Föreningen bär inget ansvar.

Eva-Lena Bjarneborg

Hjälper företag med att skriva och omarbeta tekniska och allmänna texter. Tydliga och genomtänkta manualer, instruktioner, presentationer, webbsidor, artiklar, intervjuer och utbildnings-material.

Katarina Byding

Examinerad språkkonsult med 25 års erfarenhet av att göra texter begripliga och språkligt korrekta och att utbilda i skrivande. Tar även gärna uppdrag som redaktör.

Helena Englund Hjalmarsson

Examinerad språkkonsult i svenska med kunskaper i pedagogik, design och konstruktion av användar-gränssnitt. Erfaren författare och webbspecialist.Nås på: englundhelena@gmail.com

Maria Fremer

Erfaren språkvårdare, översättare och sociolingvist. Doktor i nordiska språk, auktoriserad översättare (finska till svenska). Jobbat med klarspråk och språkrådgivning både i Sverige och i Finland.

Ulrika Gotthardsson

Ordingenjör – civilingenjör och språkrådgivare i Jönköping. Textgranskar och förädlar brukstexter. Håller föreläsningar, seminarier och coachar skribenter.

Gunnel Hammar

Examinerad språkrådgivare och textvårdare. Språkgranskar allt från rapporter till tidningsmagasin och bokmanus i olika genrer.


Terese Isacson

Examinerad språkrådgivare och lektör. Granskar text i skön- och facklitteratur. Håller skrivkurser och coachar författare. Examen i litteraturvetenskap.

Kristin Land

Kristin Land

Tvärvetenskaplig språkkonsult och skribent. Teknologie doktor, Cambridge English CPE. Granskar och översätter rapporter och vetenskapliga texter. Utbildar i att skriva begripligt.

Elisabeth Linder

Elisabeth Linder

Jag gör din text begriplig – för dem du vill nå! Senior rådgivare i kommunikation, och mycket erfaren textredigerare och korrekturläsare. Jag tar även gärna redaktörsuppdrag.

Tilda Karlsson

Tilda Karlsson

Magisterexamen i språkrådgivning och textvård. Korrekturläser och textgranskar både skönlitterärt och facktexter. Speciellt intresse för datorer, teknik och populärvetenskap.

Nås på: karlsson.tilda@outlook.com

Eva Sahlström

Examinerad språkrådgivare och journalist. Skriver din text, granskar den du har skrivit eller coachar dig medan du skriver.

Stina Uddman

Stina Uddman

Korrekturläsning och textgranskning av såväl skön- som facklitteratur.


Petra Vainionpää

Examinerad språkkonsult i svenska med klarspråk och offentlig svenska som specialitet. Granskar och skriver texter, dokumenterar konferenser och utbildar om effektivt skrivande.

Barbro Zetterberg

Examinerad språkrådgivare och textvårdare. Gymnasielärare, ekonom. Utbildar och språkgranskar i klarspråk. Specialitet: ett skriftligt bemötande.