Hitta kompetenta språkvårdare till ditt språkuppdrag

En del av föreningens medlemmar arbetar som språkvårdare och flera är egenföretagare. Här kan du se några av dem och hitta just den person som du behöver för ditt språkuppdrag. Alla är utbildade i att skriva, granska och korrigera text. Många erbjuder även skrivkurser och coachning av skribenter i praktiskt skrivande.

Språkvårdarna har i viss mån olika inriktningar och erfarenheter som kan vara värdefulla i just ditt uppdrag. Välkommen att läsa mer på respektive språkvårdares webbplats och kontakta dem direkt för mer information.

Eva-Lena Bjarneborg

Hjälper företag med att skriva och omarbeta tekniska och allmänna texter. Tydliga och genomtänkta manualer, instruktioner, presentationer, webbsidor, artiklar, intervjuer och utbildningsmaterial.

https://ordkanalen.com

Katarina Byding

Examinerad språkkonsult med 25 års erfarenhet av att göra texter begripliga och språkligt korrekta och att utbilda i skrivande. Tar även gärna uppdrag som redaktör.  

www.byding.se

Porträtt på Helena Englund HjalmarssonHelena Englund Hjalmarsson

Examinerad språkkonsult i svenska med kunskaper i pedagogik och design och konstruktion av användar-gränssnitt. Erfaren författare och webbspecialist. 

englundhelena@gmail.com

Leende kvinna med halvlångt hår och glasögon.

Maria Fremer

Erfaren språkvårdare, översättare och sociolingvist. Doktor i nordiska språk, auktoriserad översättare (finska till svenska). Jobbat med klarspråk och språkrådgivning både i Sverige och i Finland.

https://www.linkedin.com/in/maria-fremer/

Ulrika Gotthardsson

Ordingenjör – civilingenjör och språkrådgivare i Jönköping. Textgranskar och förädlar brukstexter. Håller föreläsningar, seminarier och coachar skribenter.

www.uttryckeriet.se

Gunnel Hammar

Examinerad språkrådgivare och textvårdare. Språkgranskar allt från rapporter till tidningsmagasin och bokmanus i olika genrer.

www.textetc.se                            

Terese Isacson

Examinerad språkrådgivare och lektör. Granskar text i skön- och facklitteratur. Håller skrivkurser och coachar författare. Examen i litteraturvetenskap.

www.isatext.se

Kristin LandKristin Land

Tvärvetenskaplig språkkonsult och skribent. Teknologie doktor, Cambridge English CPE. Granskar och översätter rapporter och vetenskapliga texter. Utbildar i att skriva begripligt.

www.kontexta.nu

Elisabeth LinderElisabeth Linder

Jag gör din text begriplig – för dem du vill nå! Senior rådgivare i kommunikation, och mycket erfaren textredigerare och korrekturläsare. Jag tar även gärna redaktörsuppdrag.

https://linderkultur.se/

Tilda KarlssonTilda Karlsson

Magisterexamen i språkrådgivning och textvård. Korrekturläser och textgranskar både skönlitterärt och facktexter. Speciellt intresse för datorer, teknik och populärvetenskap.

karlsson.tilda@outlook.com

Eva Sahlström

Examinerad språkrådgivare och journalist. Skriver din text, granskar den du skrivit eller coachar dig medan du skriver.

www.sahlstrom.info

Stina UddmanStina Uddman

Korrekturläsning och textgranskning av såväl skön- som facklitteratur.

www.tydligtext.se

Petra Vainionpää

Examinerad språkkonsult i svenska med klarspråk och offentlig svenska som specialitet. Granskar och skriver texter, dokumenterar konferenser och utbildar om effektivt skrivande.

www.petrasordforrad.se

Barbro Zetterberg

Examinerad språkrådgivare och textvårdare. Gymnasielärare, ekonom. Utbildar och språkgranskar i klarspråk. Specialitet: ett bra skriftligt bemötande. 

Z-text.se / Z-text på Facebook / www.z-text.se

Lägg till din rubriktext här

Föreningen Språkrådgivning och textvård