Välkommen till våra digitala träffar 2021

Välkommen till våra digitala träffar!

I februari 2021 håller föreningen Språkrådgivning och textvård sina första digitala träffar för medlemmar och andra intresserade. Vi möts på Zoom under en lunch och en kväll och lyssnar till föredragshållare och diskuterar. Temat tar vid där textvårdsdagen 2019 slutade – Flerspråkighet och textvård på andra språk än svenska.

Träffarna är gratis och öppna för både medlemmar och andra intresserade. Bjud gärna in kollegor och vänner, men anmäl dig snart eftersom antalet platser är begränsat!

  • Tisdag 9 februari, kl. 12.00–13.00: Alexander Katourgi Kan man spendera tid? Språkriktighet och översättningssvenska
    Alexander Katourgi berättar om sin nyutkomna bok Svenskan går bananer. Läs mer om boken och Alexander på Lys Förlag sida. Efter föredraget kommer det finnas tid för diskussion. Du som har läst boken i förväg får gärna ta med dina frågor till Alexander och ställa dem på plats.
    Tips! Du som medlem i föreningen eller deltagare på den digitala träffen får rabatt på boken när du köper den direkt från förlaget. Ange koden TEXT CARE när du köper boken så får du den för 149 kr (ord. pris 179 kr).
  • Torsdag 11 februari, kl. 19.00–20.00: Karin Hansson – Internationellt klarspråksarbete
    Karin Hansson, språkvårdare på SCB, berättar som sina erfarenheter från internationellt klarspråksarbete, bl.a. från Sida-finansierade samarbetsprojekt i Burkina Faso, Mali och Somalia. Efter föredraget kommer det att finnas tid för diskussion.

Hur går det till? Vi kommer att träffas på Zoom och alla som anmäler sig får en länk till Zoom-mötena via e-post några dagar i förväg. Kom ihåg att i anmälan ange den e-postadress som du vill ha länken skickad till. Du som har anmält dig kommer även att få tillgång till inspelningar som är tillgängliga ungefär en månad efteråt.

Anmäl dig här! Anmälan är öppen fram tills 8 februari och antalet platser per tillfälle är begränsat. Anmälan är inte bindande men säg gärna till om du får förhinder.

Har du frågor? Hör av dig till info@sprakradgivning.se.

Similar Posts